TABARA URBANA

Imaginația, creativitatea și curiozitatea  sunt combustibil pentru  inventatorii pe care îi așteptăm în taberele din acest an.

Timp de o săptămână între 24-28 iulie sau 21-25 august vei parcurge o aventură interesantă, cu experimente și proiecte, care explică legăturile dintre știință, tehnologie, inginerie și inovație.

În aer liber- în curtea interioară- dar și în laboratorul de invenții și meșterit, zi de zi, vom testa noi ipoteze și vom călători imaginar pentru a descoperi lumea și acea invenție care a făcut cunoscut un continent!

Ne vom  juca, va veți face prieteni noi, veți aplica idei și căuta soluții.

Explorăm, testăm, reinventăm, împreună!

 CĂLĂTOR PRINTRE INVENȚII

TABĂRA 24-28 IULIE

Ziua 1 AMERICA De la indieni și cowboy, la explorarea spațiului în Lumea Nouă. 

Vom fi pentru o zi indieni moderni și învățăm să montăm un cort. Construim colibe ca în vremea incașilor, dar ajungem și pe Luna, cu racheta, pornind din Cape Canaveral.

Ziua 2 ASIA  Cel mai mare continent din lume

Descoperim cum se fabrică hârtia, învățăm să utilizăm o masină de scris, apoi testăm ce materiale s-au folosit la construirea Marelui Zid Chinezesc și care sunt cele mai rezistente materiale din lume. Călătorim pe Cercul de Foc al Pacificului simulând erupțiile vulcanice, dar și prin Japonia, învățând tehnica origami.        

Ziua 3 EUROPA  Bătrânul continent. Antică sau modernă?

Grecii sau romanii? Arhimede sau DaVinci? Șurubul sau scrierea în oglindă? Interesante, incitante, să le testam!  Pentru vremurile moderne, trecem de la morile de vânt olandeze și energia eoliană, la cimpoiul scotian sau cum călătorește sunetul.

Ziua 4 AFRICA Pe urmele unei mari minuni din LUMEA VECHE 

Vom explica de ce este piramida cea mai stabila forma geometrică și vom vâna comori. Construim colibe ca populația zulu și realizăm tablouri din hârtie termică.

Ziua 5 AUSTRALIA & ȚINUTUL ÎNGHEȚAT Cald și frig în extreme.

Construim un cuptor solar, dar și un iglu. Scriem mesaje secrete și descoperim cum  se construiește un  ridicător hidraulic.

MEȘTER…INVENTATOR

TABĂRA 21 -25 AUGUST

Ziua 1 Personalități din Transilvania De la Herman Oberth la Dumitru Prunariu- Universul nu are granițe! Călătorim în cosmos cu rachete construite de noi. Explorăm apoi, ca si Ilarie Mitrea, lumea florei și faunei din jurul nostru și realizăm un hotel pentru insecte/miniterariu.

Ziua 2 Banatul lui Traian Vuia Fascinația zborului. Construim zmeie, avioane și descoperim propulsia.

Ziua 3 Oltenia  Energie într-o baterie.

Când s-a descoperit electricitatea? Ce este Pila Karpen? Cum putem realiza o baterie din monede? Dar un circuit electric? Ce este electromagnetul? Să meșterim împreună!

Ziua 4 Dobrogea și Moldova Poduri și legături. Vom descoperi cine a fost Anghel Saligny și cum putem construi poduri rezistente utilizând diferite tehnici. De asemenea experimentăm cum se varsă  fluviul în mare și ne facem propriul estuar, dar și experimente de magnetism ca Ștefan Procopiu.

Ziua 5 Muntenia  Scriem mesaje secrete cu ajutorul lui Petrache Poenaru, descoperim scaunul ejectabil al lui Anastase Dragomir, dar și parașuta. Vom face experimente de chimie întocmai ca Ana Aslan.

LOCAȚIE Orășelul Cunoașterii str. Pajurei nr 3A sector 1 Bucuresti

PROGRAM între ora 8:00 si 18:00

VÂRSTĂ copii de la 7 la 12 ani

COST 500 lei/copil/săptămână (sunt incluse  2 gustări de fructe  și prânzul în sistem catering)

NUMĂR PARTICIPANȚI maxim 15 copii ( minim 10 pentru desfășurarea taberei)

ÎNSCRIERI la telefon 0723 390 449 sau prin e-mail la contact@oraselulcunoasterii.ro  

 

Programul unei zile de tabără

8:00-9:00 Primire copii

9:00-11:00 Experimente&mișcare

11:00 Gustare fructe

11:30-13:00 Să fim inventatori

13:00-14:00 Masa de pranz

14:00-16:00 Invenții, exploratori și poveștile lor

16:00-16:15 Gustare

16:15-17:15 Jocuri și dezvoltare prin teatru ( împreună cu Carnaval Party)

17:15-18:00 Preluare copii