Fizică distractivă – Sala Mare

Construieste un circuit electric sau testeaza cum functioneaza banca muzicala si un pian cu linguri. Vino sa rezolvi puzzle-uri matematice, dar si sa iti testezi viteza de reactie la reflexometrele cu butoane si nu numai!

Water fun experiments

Vino sa descoperi ce poti face cu forta apei, cum functioneaza surubul lui Arhimede si ce este un vortex.

Echilibru si angrenaje

Ai construit vreodata un pod fara cuie sau lipici? Crezi ca e imposibil? De la romani am invatat imporatnta cheii de bolta! Si tu poti aseza cuiele in echilibru sau realiza angrenaje de roti dintate!

Sport si miscare

Ai jucat vreodata baschet cu aer? Stii care este viteza ta pe distanta de 10 metri? Te invitam sa rezolvi Cubul lui Conway si sa rezolvi Disparitia pitagoreica imbinand sportul cu stiinta!

Sala simturilor / Senzoriala

Crezi ca poti rezolva un puzzle fara sa ii vezi piesele? Dar daca ai incerca sa ghicesti ce se afla intr-o cutie bazandu-te doar pe pipait? Lumina este energie care pune lucruri in miscare? Dar cum merge masina cu roti patrate?

Optica si iluzii optice

Crezi ceea ce vad ochii sau te pacalesc? Esti mai slab? Mai inalt? Cum esti in realitate? Rezolva misterelel din oglinzi! Cu ajutorul lor!

Casa Mea – Sala de Aletliere

Locul în care meșterim, testăm, inventăm și experimentăm. Este locul în care chimia, fizica, științele naturii, geologia, programarea sau bricolajul iși vor dezvălui secretele celor mici in ateliere interactive de 45 -75 de minute.