Școala Altfel – Școala Verde – 2023-2024

În Science Center-ul Orășelul Cunoașterii v-am pregătit o serie de activități științifice pentru a susține educația și pregătirea preșcolarilor și a elevilor.

Activitățile noastre sunt menite să trezească interesul pentru știință și tehnică, să îmbogățească cunoștințele elevilor. Dorim să stârnim curiozitatea copiilor, să le-o menținem prin întrebări, să-i provocăm să caute răspunsuri prin joc și joacă, prin învățare interactivă și multidisciplinară și prin experiment.

Activități Orașelul Cunoașterii pentru Școala Altfel:

1) Ateliere interdisciplinare în școală/grădiniță 

Avem pregătite ateliere practice dedicate fiecărei grupe de vârstă, astfel încât copiii și profesorii să se bucure de un program interactiv și distractiv.

Atelierele pot fi susținute în clasa dumneavoastră. Cu o durată între 50 și 60 de minute, în funcție de dinamica grupului,  fiecare atelier este o ocazie pentru copii de a experimenta, de a descoperi și analiza subiectul propus alături de formator. Ateliere sunt 100% practice iar copiii vor lucra la un proiect cu finalitate clară pe care îl pot lua / relua și acasă.

Preț: 50 lei / copil (toate materiale sunt incluse)
Grup minim necesar: 15 copii.
Dacă grupul este mai mare de 20 de copii, atelierul se va desfășura cu doi traineri.

Atelierele pot fi susținute și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Teleorman, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Constanța sau Brăila dacă există mai mult de 100 de copii înscrisi la ateliere în respectiva școală.

2) Vizite de grup școlar/preșcolar în Orășelul Cunoașterii

În cadrul vizitei de 1,5 ore copiii vor descoperi peste 100 de exponate-joc cu care să interacționeze și vor participa la un atelier practic de știință, inclus în prețul biletului, dacă vizita este programată în cursul săptămânii. Atelierul are o durată de 20-30 de minute, în funcție de dinamica grupului. Pentru grupurile din weekend, atelierul inclus trebuie confirmat în momentul rezervării.

Ateliere incluse în prețul biletului:
Gradință, clasa pregatitoare, clasa I, a II a: Iluzia optică
Clasa a III-a, a IV a: Robotul echilibrist
Clasa a V-a, a VI- a, a VII-a și a VIII-a : Circuite electrice sau Știință distractivă

Grup școală / grădiniță > 15 persoane
Preț bilet: 30 lei / copil
*acces GRATUIT pentru cadrul didactic
* la fiecare 8 copii, un alt adult însoțitor are gratuitate pentru a ajuta la supravegherea copiilor