Școala Altfel 2016-2017

Anul acesta Ministerul Educației și Cercetării Științifice a hotărât organizarea Școlii Altfel în mai multe perioade, pentru a oferi ocazia fiecărei instituții de învățământ și educație să desfășoare programe extracurriculare complexe și de calitate.

Orășelul Cunoașterii, în calitatea sa de science center – centru educațional interdisciplinar, a pregătit o serie de activități științifice în scopul susținerii educației și pregătirii preșcolarilor și elevilor.

Activitățile noastre sunt menite să trezească interesul pentru știință și tehnică, să îmbogățească cunoștințele elevilor. Dorim  să stârnim curiozitatea copiilor, să le-o menținem prin întrebări, să-i provocăm să caute răspunsuri prin joc și joacă, prin învățare interactivă și multidisciplinară, prin experiment.

Anul acesta școlar susținem programe speciale pentru fiecare interval în care se derulează  Școala Altfel.

În perioada 21 noiembrie – 2 decembrie propunem grupurilor care vin în vizită o serie de ateliere, printre care: Chimie distractivă, Geologie aplicată, Moara de vânt,  Echilibrul pe înțelesul tuturor, Discul lui Newton.

În același timp pentru cei care ne invită în școala/grădinița lor avem o serie de ateliere dedicate fiecărei grupe de vârstă, astfel încât copiii și profesorii să se bucure de un program interactiv și distractiv. Atelierele pot fi susținute și în afara Bucureștiului.

Activități pe care le putem susținem în Școala Altfel:

Vizite de grup școlar/preșcolar în Orășelul Cunoașterii. În cadrul vizitei copiii vor descoperi peste 80 de exponate-joc cu care să interacționeze și vor participa la un atelier practic de știință, gratuit. Atelierul durează între 30 și 45 de minute, în funcție de dinamica grupului.

Ateliere interdisciplinare în școală/grădiniță. Avem pregătite peste 100 de ateliere practice pe care le putem susține la dumneavoastră în clasă. În cadrul atelierelor fiecare copil va experimenta, descoperi, analiza subiectul propus alături de formator. Atelierul durează între 60 și 90 de minute, în funcție de dinamica grupului.

Spectacole de știință susținute de trainerii noștri. Experimentele științifice vor fi prezentate într-un mod distractiv și captivant, pe înţelesul copiilor.

Atelier copil-părinte-cadru didactic – promovăm o serie de activități prin care să cosolidăm relația dintre învățarea și predarea continuă.

Cursuri pentru profesori pentru susținerea educației prin experiment. Cursul durează 2 zile și se poate desfășura la dvs la sediu sau la noi, în Orășel. În cadrul cursului veți învăța cum se pot susține 15 ateliere practice de știință, iar la final veți primi un kit cu materialele necesare susținerii lor la clasă.

Parteneriate educaționale. Cadrelor didactice le putem oferi parteneriate educaționale pentru activitatea desfășurată.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0723 390 449 sau pe adresa de e-mail: contact@oraselulcunoasterii.ro.

Echipa Orășelul Cunoașterii