Atelierele cunoașterii

Sâmbătă 4 februarie – ora 11:00- ENERGIE DIN JUCĂRII

Câte forme de energie cunoaștem? Unde se regăsește fiecare? În ce se transformă? Cum funcționează? Participanții își creează propriile jucării ce vor exemplifica energia cinetică.

Duminică 5 februarie – ora 11:00- UNIVERSUL SUBATOMIC-ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ

Din ce este făcut Universul? Din ce suntem făcuți noi? Ne vom muta de la scale astronomice, la scale subatomice, prin experimente practice.

Sâmbătă 11 februarie – ora 11:00- O REACȚIE …ÎN LANȚ

Suntem înalți sau scunzi, cu ochi albaștri sau căprui. Suntem toți diferiți! Cine ne face să fim unici? Ce este ADN-ul? Explicăm prin experiment, construim o catenă de ADN uriașă și extragem catene de ADN vegetal.

Duminică 12 februarie- ora 11:00- PERISCOPUL

Oglinzile sunt fascinante, tocmai de aceea au născut legende. Noi nu vom crede în povești, ci vom construi și testa împreună un mic dispozitiv de…spionaj. 

Sâmbătă 18 februarie – ora 11:00 – VIAȚA STELELOR…ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ

V-ați întrebat vreodată cum trăiesc stelele? Nu, nu cele de cinema, ci acelea care ne înfrumusețează cerul nopții. Să le studiem împreună, în funcție de mărimea lor, de la naștere, trecând prin copilărie, maturitate și apoi bătrânețe.

Duminică 19 februarie – ora 11:00 – PODUL PNEUMATIC

Ingineri mici sau mai mari este momentul să dați dovadă de măiestrie precum romanii și să construim împreună un pod. Îl vom adapta vremurilor moderne și va funcționa utilizând presiunea.

Duminică 26 februarie – ora 11:00- ARBITRUL ELECTRONIC

26 feb

Cine știe…câștigă! Iar arbitrul trebuie să fie imparțial. Ne vom realiza propriul dispozitiv electronic de testare a vitezei de reacție și de stabilire a învingătorului!

 

Fiecare atelier durează o ora și se adresează copiilor de peste 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

ABONAMENTATELIERELE CUNOAȘTERII

Costul pentru participarea la 4 ateliere este de 100 lei și include o vizită gratuită în Orășel pentru un adult și un copil.
Costul pentru participarea la 8 ateliere este de 200 lei și include 2 vizite gratuite în Orășel pentru un adult si un copil.

Tarif atelier: 30 lei

 • Alarma

  Musafirii camerei tale vor avea o surpriză: cu aparatul pe care îl vei construi le vei detecta prezența chiar din fața ușii tale! Electronist amator!

  Vârstă recomandată: 9+ Durată atelier: 60 min Preț atelier: 60 lei /copil

  <!-- wp:jetpack/tiled-gallery...

 • Algo Play – program de codare Lego

  Young Engineers și Orășelul Cunoașterii dau startul Algo Play, cel mai intuitiv program de codare pentru copii.

  În cadrul programului copiii învață să dea viață personajelor din piese LEGO cu aplicația Algobrix. Datorită limbajului de codare, personajele se vor deplasa, vor lumina, iar cu ajutorul senzorilor, vor interacționa...

 • Anemometrul și girueta

  Bate vântul frunzele...dar din ce direcție? Și cu ce viteză? Meteorologi în devenire!

 • Atelier constelatii - atelier weekend copii

  Atelierul de constelații

  Cum se orientau oamenii când nu existau hărți și GPS? Oare cum știau când să cultive pământul în vremurile în care nu exista calendar? Oare este adevarat că „ne-am născut într-o zodie"? Cum explicam asta? La atelierul de constelații răspundem la aceste întrebări. În plus, pregătim câteva constelații și le vizualizăm...

 • Brațul robotic

  Vă mai amintiți de Păsări-Lăți-Lungilă din Harap Alb? Invităm copiii să creeze acest personaj în realitate, într-un mecanism care se poate extinde. Îi vom testa utilitatea și vom vedea dacă poate să apuce diverse obiecte. La atelierul nostru basmele devin știință!

  Vârstă recomandată: 4+...

 • Caleidoscopul

  Oglinzi, simetrie, optica si putina rabdare. Vom realiza impreuna “aparatul de privit imagini frumoase”.

 • Căsuțe pentru păsărele

  Cuiburile sunt locuri calde și sigure unde păsările depun oua și unde puii se dezvoltă după ce au ieșit din găoace. Haideți să le construim împreună, acum când ele se întorc din migrație și au nevoie de adăposturi noi!

  Vârstă recomandată: 4+ Durată atelier: 60 min Preț...

 • Chimie distractivă – Cine a fost Marie Curie?

  Chimistii amatori au în buzunare un laborator. Noi suntem chimiști în devenire astfel că exersăm amestecuri, soluții….ne distrăm și transformăm substanțele și vom face chiar și săpun, pasta de dinți pentru elefanți dar și pentru oameni!

  Vârstă recomandată: 6+
  Durată atelier: 60...

 • Chimie în baie

  Crezi că invențiile le fac doar oamenii de știință sau se pot face din intâmplare? Cum au apărut pasta de dinti pentru oameni? Exista și pentru elefanti? Amestecuri, soluții… Să ne distrăm și să transformăm substanțele:vom face pasta de dinti pentru oameni dar și pentru…elefanti!

 • Cine a fost Mozart? Vioara cu motor

  Invențiile vin să ne ușureze viața, în timp ce muzica vine să ne-o încânte. Dar cum se pot împleti cele două, astfel încât să obținem un rezultat spectaculos? Invităm copiii să descopere alături de noi cum poate arcușul să facă... lumină. Pentru că vom face o vioară cu motor. Atelierul este realizat în parteneriat cu...

 • Cum călătorește sunetul?

  Sunetul este energia care se mișcă în diverse direcții, prin aer, sub formă de vibrații. Dar cum arată vibrațiile? Ce este cutia de rezonanță? Să construim dispozitivul ce ne va ajuta să înțelegem cum călătoresc undele sonore către timpanul nostru.

 • Densitatea – Turnul densitatilor

  Plutește sau se scufundă?! Sunt identice la exterior și totuși diferite! De ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată? Ce este densitatea? Prin experimente amuzante explicăm noțiuni abstracte, pe înțelesul copiilor.

 • Detectivii alimentelor

  Ne transformăm în detectivi! Vom înțelege de ce este important cât și ce mâncam, la ce ore și cum trebuie să combinăm alimentele pentru a ne putea juca și dezvolta sănătos! Prin experimente practice!

 • Dinozaurii din povești

  Călătorim în timp în vremea dinozaurilor! Ne transformăm în detectivi! Descoperim fosile, recunoaștem amprentele lăsate de temutele vertebrate și aflăm dacă găina este sau nu urmaș al lui T-rex!

 • Energia și formele ei

  Ce este energia și cum funcționează? Vom descoperi prin joc și construind jucării ce ne vor ajuta să înțelegem cine produce energia, cum se transformă și mai ales de ce este importantă pentru noi.

 • Energie într-o jucărie

  Ce este energia și cum funcționează? Vom descoperi prin joc și construind jucării ce ne vor ajuta să înțelegem cine produce energia, cum se transformă și mai ales de ce este importantă pentru noi.

 • Forme de relief – munții

  Peisaje fascinante, abrupte, glaciare, susur de izvoare, răcoare. Cu ajutorul experimentelor explicăm modurile în care au apărut munții și cum se modifică, pe parcursul erelor geologice, forma și compoziția lor.

 • Furtuna în pahar

  Vrei să știi cum se formează norii și ploaia? Dar tornadele? Prin experimente pe care le vei face chiar tu, fenomenele naturii prind viață în mâinile tale!

 • Geometrie și artă

  Fără operații complicate, doar cu lemn, șuruburi și răbdare vom descoperi cât este de minunată matematica! Vom construi propria tăbliță pentru modele geometrice!

 • Grădina de iarnă – sistem de irigații

  Ai putea crede că agricultura nu are nicio legătură cu tehnologia sau ingineria, dar te-ai înșela! Descoperă cum poți face un sistem de irigații pentru cultura ta de…ceapă sau salata! Poți fi inginer!

 • Iluzie optică

  Vedem doar cu ochii ? Putem vedea și cu alte părți ale corpului nostru? Desene animate sau iluzii optice ? Cum reușim să facem lucrurile să se miște ? Se întâmplă în realitate sau ne păcălesc ochii? Sau creierul?

 • IQ puzzle games

  Hai să descoperi cum îți poti antrena creierul în jocuri inteligente! Constriește două puzzle-uri și află secretele rezolvării lor!

 • Jocul magnetic

  Ce sunt magneții? Cum acționează? Ce și de ce atrag? Fiecare elev își realizează propriul dispozitiv cu care va face experimente și împreună explicăm fenomenele din spatele trucurilor magice.

 • Laboratorul lui Merlin

  Suntem în laboratorul celui mai vestit vrăjitor din toate timpurile! Magia plutește în aer! Credem asta sau să-i explicăm știintific, inclusiv lui Merlin, ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică?

 • Magia magneților

  Ce sunt magneții? Dar ferrofluidul? Cum acționează? Ce și de ce atrag? Fiecare elev își realizează propriul dispozitiv cu care va face experimente și împreună explicăm fenomenele din spatele trucurilor magice.

 • Oglinda

  Spun oare oglinzile adevărul atunci când privim în ele? Invităm copiii să afle răspunsul și cunoască mai bine acest obiect pe care-l folosim cu toții. Vom afla mai multe despre istoria oglinzii și vom descoperi materialele din care se pot face oglinzile moderne. Și nu ne oprim aici. Vom decora o oglindă pentru...

 • Periscopul

  In cadrul atelierului aflam cum sunt realizate oglinzile, de ce este posibil sa ne vedem in ele. Vom exemplifica prin realizarea unui periscop.

 • Picamoto sau Când arta întâlnește tehnologia

  Știm că motorul a stat la baza revoluției industriale. Dar poate avea acesta în artă vreo contribuție? Așteptăm copiii la atelier să afle răspunsul. Totodată vom realiza împreună un instrument ciudat de desenat, cu motor! Doar suntem niște iscusiți inventatori. Atelierul este realizat în parteneriat cu Editura Pandora M, iar...

 • Potrivește-le electric!

  Te-ai întrebat vreodată cum circulă curentul electric? Ce îl lasă sa treacă sau ce nu? Ce este un circuit închis? Hai să descoperim împreună și să construim un joc ce te va ajuta să ințelegi toate aceste noțiuni!

 • Potriviri electrice!

  Te-ai întrebat vreodată cum circulă curentul electric? Ce îl lasă sa treacă sau ce nu? Ce este un circuit închis? Hai să descoperim împreună și să construim un joc ce te va ajuta să ințelegi toate aceste noțiuni!

 • Provocarea Lego

  Mașina de curățenie (atelier modul Transport)

  Ce face o cutie de viteze și care este rolul acesteia în funcționarea unui vehicul, invităm copiii să afle la ultimul atelier din cadrul Provocării Lego, modulul destinat Transporturilor.

  În cadrul atelierului copiii vor construi o mașină de curățenie și vom...

 • Snow globe

  Capturăm magia iernii – în orice anotimp- în borcane sclipitoare și ne realizăm fulgii de nea cu ingrediente din bucătărie! Chimie magică!

 • STEAM & gândire logică – Dezvoltarea logicii cu LittleBits, Cubetto & mTiny

  În cele 4 ateliere cu LittleBits, Cubetto & mTiny copiii își vor dezvolta treptat abilitățile de gândire logică plecând de la elemente de bază și de la întelegerea conceptelor care ne înconjoară în viața de zi cu zi - cum funcționează un bec, o sonerie sau cum dăm viață unei case inteligente cu...

 • Tija cu inel

  Crezi ca poti sa fii medic ? Sau stomatolog ? Primul pas este sa iti antrenezi indemanarea. Si mai inainte, construieste-ti propriul circuit electric care te poate ajuta sa faci asta. Fii inventator !

  Vârstă recomandată: 6+
  Durată atelier: 60 min
  Preț atelier: 60 lei /copil

 • Vulcanul

  Pentru geologi curioși, construim împreună vulcani, simulăm erupții și fenomene tectonice. Învățăm astfel, prin experiment, cum apar munții, unde sunt situați pe Glob vulcanii activi, care sunt semnele erupțiilor vulcanice.

 • Water fun experiments

  Să descoperim ce sunt polimerii și ce legatură au cu apa? Ce este forța centrifugă și cum reușește să țină apa la distanță de capul nostru, câteodată, dar și cum se fac șerpișorii de spumă sau balonul de săpun pătrat?!

 • Zmeul magnetic

  Exploram o forta invizibila si puternica! Nu suntem intr-un film SF! Forta se afla in jurul nostru, in fel de fel de dispozitive: este MAGNETISMUL! Descoperim cum functioneaza si construim un zmeu. Magnetic!

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email
Localitate
Domeniu de activitate
Secure and Spam free...