TABARA URBANĂ 2018

Ești entuziast și curios? Îți plac experimentele distractive și interesante, provocatoare și educative? Vrei să descoperi, să testezi, să dobândești o mulțime de cunoștințe și să inventezi? Vino în una din taberele noastre de știință! În aer liber- în curtea interioară- dar și în laboratorul de invenții și meșterit, zi de zi, vom testa noi ipoteze. Ne vom  juca, vă veți face prieteni noi, veți aplica idei și căuta soluții. Să fie o vară științifică!

Tabăra electrică 16-20 iulie 2018

Vom porni prin istorie,  de la descoperirea magnetului, a magnetismului și apoi a electricității statice, până la inventarea bateriei și acumulatorilor. Aflăm despre disputele dintre Edison si Tesla cu privire la curentul continuu si alternativ, dar și despre sursele moderne de energie.

În fiecare zi facem câte două experimente, pe care micul inginer electrician le va putea lua acasă, continuând ulterior descoperirile!

Nu uităm cat de importante sunt mișcarea și creativitatea, astfel că zilnic avem incluse în program jocurile amuzante în echipă, momente de creație artistică: vom picta pe perete și ne vom dezvolta motricitatea fină prin quilling și origami.

Tabăra constructor priceput 23-27 iulie 2018

Ce au în comun construirea primelor orașe, piramidele, apeductele romanilor, asedierea cetatilor și ridicarea Imperiului Inca? În aparență nimic, dar toate s-au putut realiza datorită unor minți iscusite, care au descoperit roata, planul înclinat, pârghiile, cimentul, cheia de boltă, catapulta și multe altele! Invenții care au modelat lumea în care trăim.

În această săptămână de tabără vom fi pe rând egipteni, romani, englezi sau poate incași și vom construi ! Ne vor ajuta planurile lui Vitruvius sau Da Vinci, ori poate unele mai moderne,  ale celebrei Zaha Hadid!

În fiecare zi facem câte două experimente, pe care micul inginer constructor le va putea lua acasă, extinzând ulterior planurile arhitecturale!

Nu uităm cat de importante sunt mișcarea și creativitatea, astfel că zilnic avem incluse în program jocurile amuzante în echipă, dar și momente de creație artistică – pentru desăvârșirea designului interior/exterior: vom picta pe perete și ne vom dezvolta motricitatea fină prin quilling și origami.

Tabăra chimistului 20-24 august 2018

În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă. În această tabără ne transformăm în chimiști amatori și pornim pe urmele lui Lavoisier, Mendeleev , Marie Curie, Nobel, Pasteur, dar și ale românilor Nicolae Teclu sau Ana Aslan.

Cercetam densități, ADN-uri, fabricăm slime, cretă, pasta de dinti, săpun sau ruj. Descoperim proprietățile poliacrilatului de sodiu, dar și cum să facem baloane de săpun pătrate și de ce îi place apei să coboare pe sfoară. Iar dacă ceea ce se întâmplă în bucatarie este un experiment de chimie, vom trece și pe acolo să ne desăvârșim talentul de chimiști!

În fiecare zi facem cel puțin două experimente, pe care inginerul chimist le va putea lua acasă, repetând ulterior în propriul laborator rețeta, până la banalizarea ei!

Nu uităm cat de importante sunt mișcarea și creativitatea, astfel că zilnic avem incluse în program jocurile amuzante în echipă, dar și momente de creație artistică pentru relaxarea chimiștilor: vom picta pe perete și ne vom dezvolta motricitatea fină prin quilling și origami.

Tabăra inventatorului  27-31 august 2018

Invențiile sunt pretutindeni. În fiecare zi folosim zeci de aparate și dispozitive. Majoritatea timpului nici nu ne gândim la ele, deși ne fac viața mai ușoară și mai plăcută. Dar, așa cum spunea Edison, “geniul este 1% inspirație și 99% transpirație”. Să fim inventatori, o fi greu sau floare la ureche? Ce pași trebuie să facem?

În această tabără vom inventa jucării ciudate și descoperim cum s-a inventat plastilina. Creăm mici aparate inedite, dar aflăm și cum s-a inventat mașina de tuns iarba.  Realizăm roboței în timp ce ascultăm povestea invențiilor lui Charles Babbage.

În fiecare zi facem câte două experimente, pe care micul inventator le va putea lua acasă, îmbunătățind apoi invențiile personale!

Nu uităm cat de importante sunt mișcarea și creativitatea, astfel că zilnic avem incluse în program jocurile amuzante în echipă, dar și momente de creație artistică: vom picta pe perete și ne vom dezvolta motricitatea fină prin quilling și origami.

LOCAȚIE Orășelul Cunoașterii str. Pajurei nr 3A sector 1 București
PROGRAM  între ora 8:00 si 18:00;
VÂRSTĂ copii de la 6 la 12 ani;
COST  550 lei/copil/săptămână (sunt incluse  2 gustări de fructe  și prânzul în sistem catering)
NUMĂR PARTICIPANȚI maxim 15 copii (minim 10 pentru desfășurarea taberei)
ÎNSCRIERI la telefon 0723 390 449 sau prin e-mail la contact@oraselulcunoasterii.ro .

Programul orientativ al unei zile de tabără
8:00-9:00- Primire copii
9:00-11:00- Experiment&mișcare&pictură
11:00- Gustare fructe
11:30-13:00- Experiment in continuare
13:00-14:00 Masa de prânz
14:00-16:00 Quilling&origami&experiment
16:00-16:15 Gustare
16:15-17:15 Jocuri și dezvoltare prin teatru ( împreună cu prietenii de la Carnaval Party)
17:15-18:00 Preluare copii

Vă așteptăm cu drag!