Sâmbătă 8 octombrie ora 11:00
ATELIERUL DE CONSTELAȚII- ASTROFIZICĂ DISTRACTIVĂ
  
Cum se orientau oamenii când nu existau hărți și GPS? Oare cum știau când să cultive pământul în vremurile în care nu exista calendar? Oare este adevarat că „ne-am născut într-o zodie”? Cum explicam asta? La atelierul de constelații răspundem la aceste întrebări. În plus, pregătim câteva constelații și le vizualizăm prin mini-telescopul nostru.
Sâmbătă 15 octombrie ora 11:00
POTRIVIRI ELECTRICE!- FIZICĂ DISTRCTIVĂ
Te-ai întrebat vreodată cum circulă curentul electric? Ce îl lasă sa treacă sau ce nu? Ce este un circuit închis? Hai să descoperim împreună și să construim un joc ce te va ajuta să îți explici toate aceste noțiuni!!
Sâmbătă 22 octombrie  ora 11:00
JOCUL MAGNETIC – FIZICĂ DISTRACTIVĂ
Ce sunt magneții? Cum acționează? Ce și de ce atrag? Cum arată câmpul magnetic? Fiecare participant își realizează propriile dispozitive cu care va face experimente și împreună explicăm fenomenele din spatele trucurilor magice!
Sâmbătă 29 octombrie  ora 11:00
CHIMIE IN LABORATORUL LUI MERLIN – CHIMIE DISTRACTIVĂ
Suntem în laboratorul celui mai vestit vrăjitor din toate timpurile! Magia plutește în aer! Credem asta sau să-i explicăm științific, inclusiv lui Merlin, ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică?
Atelierele de weekend se adresează copiilor de peste 4 ani. Numărul maxim de participanți este 15. Durata atelierului este de minim o oră. Costul unui atelier este de 60 de lei/persoană. Dacă după înscriere nu mai puteți participa la atelier vă rugăm să ne anunțați. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro